Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло по двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло по двигателя

Имам един проблем и той се явява в това, че под дроселовата клапа всичко е в масло. Маркуча от сепаратора, който влиза в дроселовата клапа е винаги в масло. Отдолу под клапата олива яко и е омаслено навсякъде, чак до стартера.
    Нивото на щеката пада. За 2000км пада малко над средата. Не съм забелязал да пуши синкаво отзад.
    Капеше и от капака на клапаните, директно в/у изпискателния колектор, но залепих гарнитурата с черен силикон и оттам спря теча.

Някакви съвети къде да търся проблема?
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
    Имам един проблем и той се явява в това, че под дроселовата клапа всичко е в масло. Маркуча от сепаратора, който влиза в дроселовата клапа е винаги в масло. Отдолу под клапата олива яко и е омаслено навсякъде, чак до стартера.
    Нивото на щеката пада. За 2000км пада малко над средата. Не съм забелязал да пуши синкаво отзад.
    Капеше и от капака на клапаните, директно в/у изпискателния колектор, но залепих гарнитурата с черен силикон и оттам спря теча.

Някакви съвети къде да търся проблема?
    А изчистили сепаратора?

Comment

Цъ, въобще не се сетих за него, защото го бях чистил превантивно преди 3г.
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Колеги, моля за съдействие, може ли да ми приложите схема на картерната вентилация на Alfa Romeo 156 2.0TS CF2.
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Нещо не я намирам тази схема в E-learn за 156.

Това е схемата от 166 2.0 TS:

Би трябвало да е същата.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако е запушен сепаратора,като надуеш с уста ще преминава ли свободно въздуха.

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
              Ако е запушен сепаратора,като надуеш с уста ще преминава ли свободно въздуха.
              Преминаването на въздух не е критерий за добре работещ сепаратор.

В крайна сметка - сепараторът трябва да е чист за да може да улавя ситните маслени капки и по възможност по-голямо количество маслени пари да кондензират върху него.

Дори и да преминава въздух, ако той има сериозни наслоявания, това води до влошената му работа.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:36.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок мерси,значи ще трябва да сваля капака да го почистя че вдигна разхода на масло.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Нещо не я намирам тази схема в E-learn за 156.

Това е схемата от 166 2.0 TS:

Би трябвало да е същата.
                  Мерси ecotronic! Имаш ли представа този маркуч 1 в смукателният колектор ли отива, и има ли някакъв клапан там?
                  Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Да, маркуч 1 отива във всмукателния колектор. Не знам, дали има клапан, но логиката сочи, че трябва да има. В противен случай пътят: маркуч 2 > пространството под капака на клапаните > маркуч 1 би байпаснал дросела, което е недопустимо.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Маркуч 2 е постоянно отворен, а маркуч 1 има клапан (просто пружина с тапичка) , който отваря при силен вакум - високи обороти или режим "моторна спирачка" .
                      156 2.0TS

Comment

Супер сте точно това ми ще погледна, защото точно при високи обороти и моторна спирачка май нищо не се отваря и се лее отгоре и смърди на умрело в купето.
                        Тази седмица почвам да поразглобя там да видя какво точно се е случило, но да питам този "клапан" в маркуча ли е или е отделно тяло - смисъл ще имам ли достъп до него, като се завра там. Уфф, въпроса ми е сменяемо ли е!
                        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                          Супер сте точно това ми ще погледна, защото точно при високи обороти и моторна спирачка май нищо не се отваря и се лее отгоре и смърди на умрело в купето.
                          Тази седмица почвам да поразглобя там да видя какво точно се е случило, но да питам този "клапан" в маркуча ли е или е отделно тяло - смисъл ще имам ли достъп до него, като се завра там. Уфф, въпроса ми е сменяемо ли е!
                          Следя темата, че май и аз имам същия проблем...като влезе в по високите и в купето малко си смърди на гадно, а и разхода на масло ми е висок (но май проблема ми е другаде, което не пречи да се почисти сепаратора де)

Comment

..и аз да се вкл. по темата..,старият маркуч(номер.1)се беше разпаднал почти и май няма да се занимавам с глупости,щото сложих обикн.маркуч(без клапан)и ела да видиш като я опънах на 5-та по магистралата,като намалих после отзад така пушеше,все едно парен локомотив...ами май ще го изкарам маркуч и директно затапвам входа към всмук.колектор
                            THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                            http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Опитай първо да го затапиш с ръка на работещ двигател и после прецени дали да го запушиш Ремонтен комплект за клапана се продава, мисля 12-13 лева беше...
                              Alfa 156
                              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                              sigpic

Comment

Working...
                              X